Mail of bel ons:
transcript@mediatranscript.nl
(030) 2524 001

Een transcriptie maken van uw geluidsbestanden?

Een dictaat uittypen? Een (telefoon)gesprek op papier zetten? Een interview uitwerken? Een vergadering transcriberen? Een lezing omzetten naar geschreven tekst?

Het maakt niet uit om wat voor type bijeenkomst het gaat: MediaTranscript maakt er een goede transcriptie van. Transcriberen is immers onze specialiteit.

MediaTranscript kan in principe elk gesproken woord uitwerken naar een transcriptie, ongeacht het formaat waarin de transcriptiebestanden worden aangeleverd. Dat kan een geluidsopname zijn, maar ook een video, een webcast, et cetera.

We werken voor de transcripties het meeste met WAV, MP3, DSS of DVF. Onze typisten kunnen echter ook andere bestandstypen en formaten aan.

U kunt ons de transcriptiebestanden digitaal toesturen via www.wetransfer.com. Voor zeer vertrouwelijke bestanden kunt u ook gebruik maken van onze beveiligde ftp-server. Na ontvangst van uw bestelling sturen we u desgewenst onze servergegevens toe. Analoge opnamen, bijvoorbeeld op cassettebandjes, kunnen per post worden verzonden. Wij zorgen dan voor digitale bestanden waarvan onze typisten makkelijk een transcriptie kunnen maken.

De kwaliteit van het transcriptiebestand is uiteindelijk bepalend voor de kwaliteit van de transcriptie zelf en heeft bovendien invloed op de kostprijs van de transcriptie. Het is cruciaal dat de sprekers duidelijk zijn te verstaan.

Met de volgende drie vuistregels, is het niet moeilijk om een perfect geluidsbestand te maken dat klaar is voor transcriptie.

  • Gebruik goede opnameapparatuur met microfoons die voldoende bereik hebben. Bij MediaTranscript kunnen we u daarin adviseren.
  • Zorg dat er behalve de sprekers geen andere (achtergrond)geluiden zijn zoals voorbij razend verkeer, brommende apparatuur (bijvoorbeeld airco), geritsel met papieren, of geroer in koffiekopjes.
  • Voorkom, met een goede gespreksleiding, dat meerdere deelnemers tegelijkertijd praten.

Als u er zeker van wilt zijn dat de geluidskwaliteit goed is, kunt u vooraf een testopname maken.